Yritys

ELONEN OY ON OSTANUT MALVIALA OY:N OSAKEKANNAN

KAKSI ALANSA VAHVAA TOIMIJAA YHDISTÄVÄT VOIMANSA

  Leipomoalan kaksi vahvaa toimijaa yhdistyvät, kun Elonen Oy osti 12.01.2021 allekirjoitetulla kauppasopimuksella Malviala Oy:n osakekannan. Yli 50 vuotta alalla toimineet perheyhtiöt näkevät tulevaisuuden vahvempana, kun voimat ja osaaminen yhdistetään. Malviala Oy:n tuotemerkkejä ovat Malviala, Tasangon, Töysäläinen ja Cookieland. ”Nämä laadukkaat tuotteet täydentävät mainiosti tuotevalikoimaamme ilman päällekkäisyyksiä”, sanoo Elosen toimitusjohtaja Jari Elonen.


Elonen on viime vuosina panostanut vahvasti valtakunnalliseen laajentumiseen ja tämä yrityskauppa on sen strategian mukainen. ”Tavoitteenamme on tuoda jokaiseen suomalaiseen kahvi- ja juhlapöytään herkkutuotteita kattavalla tuotevalikoimalla. Pikkuleivät, piparit, korput, vohvelit ja marengit täydentävät ihanteellisesti konditoria-, kahvileipä- ja ruokaleipävalikoimaamme.” Elonen kertoo.


Toisen polven yrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Harri Malviala on tyytyväinen kauppoihin: ”Halusimme perheyrityksenä Malvialalle hyvän uuden kodin ja se löytyi toisesta perheestä, Eloselta. Kunnianhimoinen yrittäminen ja vastuullinen kotimainen toimija ovat meille tärkeitä perusarvoja, kun mietin yrityksen tulevaisuutta. Meidän arvomaailmamme kohtaavat ja tiedän, että tuotekehitykseen löytyy nyt runsaasti uutta potkua.”


Yrityskauppa syntyi nopeasti, kun huomattiin, että yhteinen vahvempi pohja mahdollistaa nopeamman kasvun. Elonen haluaa kasvaa ja kehittää suomalaista kahvileipä- ja konditoriaosaamista ja Malvialalla on nykyaikaista teknologiaosaamista omissa tuoteryhmissään. Yhdistyminen tarjoaa monia mahdollisuuksia kehittää toimintaa. ”Olemme nyt entistä vahvempia kohtaamaan kovenevan ulkolaisen kilpailun ja suomalaiset saavat jatkossakin yhä parempia kotimaisia kahvipöydän herkkuja. Uskomme tulevaisuuteen ja suomalaiseen yrittämiseen näissäkin alati muuttuvissa olosuhteissa. ” Jari Elonen painottaa.


Yrityskaupan myötä Elonen Oy pystyy entistä paremmin palvelemaan kauppaa ja vastaamaan suomalaisen kuluttajan tarpeisiin kattavalla valikoimalla kotimaisia ja laadukkaita herkkutuotteita.


Malviala Oy:n perusti Jouko Malviala vuonna 1969. Vuodesta 2011 omistajana ja yrittäjänä on toiminut Joukon poika Harri Malviala. Yrityksellä on neljä toimipaikkaa (Kuopio, Töysä, Ylistaro, Vehmersalmi). Yritys työllistää n. 50 henkeä ja liikevaihtoa oli vuonna 2020 n. 14 miljoonaa euroa.


Elosen Konditoria Oy:n ja Elonen Oy Leipomon ovat perustaneet Raimo ja Marja-Liisa Elonen vuonna 1966. Tänään yrittäjänä toimii toisen polven leipuri Jari Elonen vaimonsa Tuire Elosen kanssa. Elosen pääleipomo sijaitsee Jämsässä ja lisäksi Elosen Konditorialla on 8 myymäläleipomoa sekä 14 kahvila-ravintolaa viidellä eri paikkakunnalla (Jämsä, Jyväskylä, Tampere, Lahti ja Seinäjoki). Elonen Oy työllistää noin 190 työntekijää ja vuoden 2020 yhteisliikevaihto oli noin 27 miljoonaa euroa.


Lisätietoja: toimitusjohtaja Jari Elonen, jari@elonen.fi, 0400 642 454

   

Malviala Oy – Ylpeästi kotimainen

Malviala Oy on tunnettu ja tunteella tekevä leipomoalan yritys, jonka perinteet kumpuavat yli 40 vuoden kokemuksesta. Malviala-konserniin kuuluu neljä kotimaista leipomoa: Malviala Kuopiossa ja Vehmersalmella sekä eteläpohjanmaalaiset Tasangon Herkkutuote Ylistarossa ja Töysäläinen Töysässä. Lisäksi yritykseen kuuluu Cookieland, joka vastaa kansainvälisten herkkujen maahantuonnista Suomeen.

Malviala Oy:n omistaa Harri Malviala, joka on leipomoyrittäjä toisessa polvessa. Harri ja leipomotiimi haluavat vaalia yrityksen toiminnan pitkäaikaisia kulmakiviä: monipuolista osaamista, perinteiden kunnioitusta ja samalla kykyä uudistua ja innovoida. Lisäksi laatu on keskeinen kriteeri kaikessa tekemisessä: raaka-aineissa (joissa suositaan mahdollisimman pitkälle kotimaista), tuotantokoneissa, työn tekemisessä, lopputuotteessa ja toimitusvarmuudessa.

Malvialassa halutaan lunastaa paikka rakastettuna leipomona ja kotimaisena markkinajohtajana pipareissa, korpuissa ja tippaleivissä – ihan joka päivä. Tähän ei päästä ilman jatkuvaa kehittämistä ja investointia: Malviala-konserni panostaa alan edistyksellisimpiin tuotantolinjastoihin, mikä takaa riittävät resurssit tehokkaaseen tuotantoon ja luotettaviin toimituksiin.

Malviala_logo2

Tasangon_logo2

Toysalainen_logo2

 

Kuuntele Töysä-laulu