Piparkakku-puolukkajäädyke

AINEKSET:

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

5 dl maitorahkaa

1,5 dl jäisiä puolukoita

6-8 kpl Töysäläisen piparkakkuja

1 tl vaniljasokeria

Puolukkakastike

1 dl puolukkasurvosta (sokeroimaton)

1,5 dl vettä

0,5 dl sokeria

1/2 rkl perunajauhoja

OHJE:

1. Murskaa piparkakut veitsellä. Saa olla erikokoisia paloja.
2. Vaahdota vaniljakastike ja lisää rahka, puolukat, vaniljasokeri
sekä murskatut piparkakut.
3. Kaada seos vuokaan. Suorakulmaisen vuoan voi vuorata leivinpaperilla,
helpottaa irrotusta.
4. Laita vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi, niin että seos ehtii jäätyä.
5. Valmista puolukkakastike keittämällä puolukkasurvosta ja vettä muutama
minuutti. Siivilöi liemi ja mausta sokerilla. Sekoita perunajauhot tilkkaan
vettä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Kiehauta kastike ja nosta pois levyltä.
6. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle, anna jäädykkeen hetki sulaa.
7. Koristele piparkakuilla, puolukoilla ja kaada puolukkakastiketta päälle.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>