Äitienpäiväkakku – Jugurttikakku

AINEKSET:

Pohja:

200 g Töysäläisen Kaurakeksiä
70g voita

Täyte:

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
500g turkkilaista jugurttia
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl juoksevaa hunajaa
yhden sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

Lemon curd – sitruunatahnaa

Päälle:

tuoreita marjoja
sitruunamelissaa
juoksevaa hunajaa

OHJE:

1. Murskaa kaurakeksit ja sekoita sulatettuun voihin.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja halutessasi
reunoille reunanauha.
3. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon jugurtti, vaniljasokeri,
hunaja ja sitruunan kuoriraaste.
6. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut
liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
7. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
9. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
10. Koristele tuoreilla marjoilla, sitruunamelissan lehdillä ja valuta
päälle juoksevaa hunajaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>