Pipari-marenkikakku

AINEKSET:

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Pohja:
2 pss Tasangon Herkun Marenkia 60g
10 kpl Töysäläisen Piparkakkuja
2 dl jäisiä puolukoita

Täyte:
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
tilkka vettä

Koristeluun piparkakkuja.

 

OHJE:

1. Sekoita kattilassa kerma, fariinisokeri ja kaneli. Kiehauta pari minuuttia.
Anna kinuskin jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja reunoille reunanauha
tai leivinpaperia.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet.
Sekoita täytteeseen.
6. Lado marengit vuoan pohjalle. Murenna 4-5 piparkakkua marengin
päälle ja rakoihin.
7. Ripottele puolukoita ja valuta 1/3 kinuskista marenkien päälle.
8. Laita puolet täytteestä vuokaan ja toista marenki-piparkakku-kinuskikerros.
9. Päällimmäiseksi loput täytteestä ja tasoita pinta. Valuta kinuskia pinnalle,
koristele piparkakuilla ja puolukoilla.
10. Laita pakastimeen jäätymään. Ota huoneenlämpöön n. tunti ennen tarjoilua.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>