Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku

AINEKSET:

Hillo:

4 dl mustaherukoita
2 rkl vettä
1,25 dl hillosokeria

Pohja:

200g Töysäläisen Kaurapiparia
85 g  voita

Täyte:

6 liivatetta
300 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 rkl vettä
n. 2 dl mustaherukkahilloa

 

 

OHJE:

1. Laita mustaherukat ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen. Keitä hilloksi n. 10 min. Anna jäähtyä.
2. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
3. Murskaa Kaurapipari murusiksi ja sekoita sulatettuun voihin.
4. Painele piparimuru kakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
5. Sulata valkosuklaa mikrossa (n.30sek kerralla). Sekoita välillä. Anna jäähtyä.
6. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
7. Vaahdota kerma ja lisää kermavaahtoon sokeri ja rahka sekä jäähtynyt valkosuklaa.
8. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana
täytteenä joukkoon kokoajan sekoittaen.
9. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada pohjan päälle valkosuklaatäytettä 1/3 osa.
Nostele mustaherukkahilloa sinne tänne täytteen päälle. Toista sama ja kaada
päällimmäiseksi valkosuklaatäytettä. Tasoita pintaa ja laita jääkaappiin hyytymään
vähintää 6 tunniksi, mielummin seuraavaan päivään.
10. Koristele mustaherukoilla ja nauti.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>