Raparperi-valkosuklaajuustokakku AINEKSET: Hillo: 300 g raparperia 2 rkl vettä 150 g hillosokeria Pohja: 200g Töysäläisen Kaurapiparia 85 g voita Täyte: 250 g valkosuklaata 4 dl kuohukermaa 300 g maustamatonta tuorejuustoa 1 tl vaniljasokeria 5 liivatetta 2 rkl vettä n. 2 dl raparperihilloa OHJE: 1. Paloittele raparperi kattilaan, lisää vesi ja kuumenna. Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen. Keitä hilloksi n. 10 min. Anna jäähtyä. 2. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla. 3. Murskaa Kaurapipari murusiksi ja sekoita sulatettuun voihin. 4. Painele piparimuru kakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan. 5. Sulata valkosuklaa mikrossa (n.30sek kerralla). Sekoita välillä. Anna jäähtyä. 6. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. 7. Vaahdota kerma. 8. Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. 9. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-valkosuklaamassaan kokoajan sekoittaen. 10. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen. 11. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada pohjan päälle valkosuklaatäytettä 1/3 osa. Nostele raparperihilloketta sinne tänne täytteen päälle. Toista sama ja kaada päällimmäiseksi valkosuklaatäytettä. Tasoita pintaa ja laita jääkaappiin hyytymään vähintää 6 tunniksi, mielummin seuraavaan päivään. 12. Koristele haluamallasi tavalla. Kommentoi Napsauta peruuttaaksesi vastauksen. Nimi(pakollinen) Email (ei koskaan julkaista)(pakollinen) Verkkosivu Kommentoi XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>