Raparperi-valkosuklaajuustokakku

AINEKSET:

Hillo:

300 g raparperia
2 rkl vettä
150 g hillosokeria

Pohja:

200g Töysäläisen Kaurapiparia
85 g  voita

Täyte:

250 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
2 rkl vettä
n. 2 dl raparperihilloa

 

 

OHJE:

1. Paloittele raparperi kattilaan, lisää vesi ja kuumenna.
Sekoita hillosokeri kuumaan seokseen. Keitä hilloksi n. 10 min. Anna jäähtyä.
2. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla.
3. Murskaa Kaurapipari murusiksi ja sekoita sulatettuun voihin.
4. Painele piparimuru kakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
5. Sulata valkosuklaa mikrossa (n.30sek kerralla). Sekoita välillä. Anna jäähtyä.
6. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
7. Vaahdota kerma.
8. Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri ja jäähtynyt valkosuklaa.
9. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota siihen liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana
tuorejuusto-valkosuklaamassaan kokoajan sekoittaen.
10. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen.
11. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada pohjan päälle valkosuklaatäytettä 1/3 osa.
Nostele raparperihilloketta sinne tänne täytteen päälle. Toista sama ja kaada
päällimmäiseksi valkosuklaatäytettä. Tasoita pintaa ja laita jääkaappiin hyytymään
vähintää 6 tunniksi, mielummin seuraavaan päivään.
12. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>