Omena-kanelikeksimousse

AINEKSET:

Kanelikeksicrumble:

Omenamousse:

  • 2- 3 omenaa (esim. pink lady)
  • 40 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 liivatetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 1tl vaniljajauhetta
Valmistus:
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Aja keksit muruksi tehosekoittimella, jossa leikkuuterä tai murskaa esim. pussissa kaulinta apuna käyttäen.
  3. Yhdistä sulatettu voi, sokeri, hiutaleet ja keksimuru.
  4. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda crumblea noin 10 -15 minuuttia.
  5. Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Kuumenna kattilassa voi ja sokeri, lisää joukkoon omenakuutiot ja kanelia. Kypsennä omenoita keskilämmöllä sen aikaa, että omenat pehmenevät. Anna jäähtyä.
  6. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone, vanilja ja omenakuutiot.
  8. Sulata liivatetteet kiehuvassa vesi-tai sitruunamehutilkassa ja kaada se ohuena nauhana mascarpone-omenaseokseen koko ajan sekoittaen.
  9. Sekoita joukkoon kermavaahto.
  10. Laita pari lusikallista crumblea jälkiruokakupin pohjalle ja nosta sitten päälle omenamoussea. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
  11. Koristele halutessassi esim. crumblella, omenahillokkeella ja omenaviipaleilla.
Omena-kanelikeksimousse
Reseptin laati: Terhi Äyrämö/ Bistroemo