Puolukka-valkosuklaajuustokakku kaurakeksipohjalla AINEKSET: Pohja: 75 g voita 150 g Töysäläisen kaurakeksejä Täyte: 2 dl kuohukermaa 200 g tuorejuustoa 250 g maitorahkaa 4 dl puolukkaa 2 dl sokeria 1 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria 100 g valkosuklaata 1 rkl sitruunanmehua 6 liivatetta OHJE: 1. Murskaa keksit ( esim. elintarvikepussissa) ja sekoita murska sulatetun voin kanssa. 2. Levitä keksi-voiseos kakkuvuoan ( tässä 22cm) pohjalle ja painele seos tiiviisti pohjalle. 3. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan. 4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 5. Vatkaa kerma vaahdoksi. 6. Soseuta puolukat ja sokeri sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa. 7. Vatkaa vatkaimella kevyesti tuorejuusto, rahka, vanilja ja puolukkasurvos. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa. 8. Sulata liivatetteet kiehuvassa sitruunamehutilkassa ja kaada se ohuena nauhana tuorejuus-to-puolukkarahkaseokseen koko ajan sekoittaen. 9. Lisää seokseen kerma sekoittaen ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. 10. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi. 11. Koristele marjoilla ja Töysäläisen kaurakekseillä. Voit ripotella keksien päälle kevyen tomusokerihunnun. Puolukka-valkosuklaajuustokakku Reseptin laati: Terhi Äyrämö / Kananpoikien Bistro