Piparkakku-puolukkasemifreddo


AINEKSET:

3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa
200 g puolukkaa tai karpaloa (puolikohmeista)
100 g Töysäläisen piparkakkuja
VALMISTUS:

  1. Erottele kananmunien keltuiset ja valkuaiset.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  3. Vatkaa valkuaiset omassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi myös omassa kulhossa.
  5. Murskaa piparkakut esimerkiksi pussissa kaulimella hienoksi. Aja puolukat sauvasekoittimella soseeksi. Yhdistä piparkakkumurska puolukkasurvokseen.
  6. Sekoita puolukka-piparkkakkuseos vaahdotettuun keltuaissokeriseokseen.
  7. Sekoita joukkoon seuraavaksi kermavaahto ja kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto.
  8. Kaada massa kakkuvuokaan ja peitä hyvin foliolla. Jos massaa jää yli niin tee esim. pieniin jugurttikippoihin muutama yksittäinen annos.
  9. Laita vuoka pakkaseen, vähintään 6 tuntia, mutta mielellään yön yli.
  10. Tarjoa jouluinen semifreddo Töysäläisen piparkakkujen kera.
Piparkakku-puolukkasemifreddo
Reseptin laati: Terhi Äyrämö/ Bistroemo